Înapoi

Carduri Braille disponibile in România

Credem că toată lumea ar trebui să aibă acces egal la serviciile financiare, și oferim soluții inovatoare care să îmbunătățească accesibilitatea pentru toți clienții.

Una dintre acestea este soluția cu caractere Braille, atât pentru carduri bancare cât și nebancare, bazată pe o tehnologie proprie dezvoltată de SIBS, disponibilă în România și Portugalia, dar și în alte țări.

Soluția SIBS le permite utilizatorilor nevăzători și cu dizabilități de vedere să distingă diferitele tipuri de carduri, aceștia putând identifica în mod independent cardurile pentru operațiuni bancare, cele de fidelizare, de acces sau create în alte scopuri, inclusiv cardurile de debit, de credit și preplătite.

Această inițiativă se încadrează în strategia noastră de incluziune, alături de alte soluții precum introducerea unei tăieturi în formă de semilună pe carduri în 2018, ce facilitează identificarea tactilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Cardul Braille a fost creat în cadrul unei colaborări strategice între SIBS și ACAPO, o renumită Instituție Privată de Solidaritate Socială din Portugalia, înființată în 1989. Dedicată reprezentării cetățenilor cu deficiențe de vedere și promovării conștientizării incluziunii acestora, ACAPO a adus o expertiză neprețuită în această inițiativă.

Prin acest efort comun, aspirăm să avem un impact pozitiv asupra vieții celor cu deficiențe de vedere, stabilind un precedent pentru servicii financiare incluzive și accesibile.