Înapoi

Romcard devine parte din grupul SIBS

Romcard a fost achiziționat de către SIBS Group, într-o tranzacție încheiată astăzi.

SIBS este un furnizor de servicii de plată complete, cu o poziție de lider în Portugalia și o amprentă semnificativă în țări dezvoltate din Europa și Africa. Grupul oferă un spectru larg de soluţii digitale și de e-commerce, soluţii pentru reţele ATM și POS, precum şi servicii de producţie şi personalizare carduri.
Prin această achiziție, SIBS ajunge pe piața din România şi îşi extinde astfel prezenţa în Europa de Est, unde are deja o activitate semnificativă în Polonia, prin Paytel.

SIBS Romania, Romcard și Supercard Solutions & Services, ce formează grupul SIBS din România, au o experiență de peste 25 de ani în servicii de plată și soluții tehnologice şi de fidelitate, având parteneriate cu nume mari din piaţa bancară şi de retail din România, precum şi cu clienți din Moldova, Serbia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia și Lituania. Romcard are o poziție de lider pe piața românească de plăți. Supercard Solutions & Services are o cotă de piață de top pe zona soluţiilor de fidelizare end-to-end pentru comercianţi. Compania din România a funcționat în cea mai mare măsură independent de grupul-mamă și, în consecință, este pregătită pentru o nouă etapă de creștere, cu un sprijin operațional puternic din partea grupului SIBS.

„Suntem încântați să devenim parte a SIBS, o companie cu un profil de business similar cu al nostru și cu o prezență puternică în mediul soluțiilor de plată de pe două continente. Sunt sigur că, împreună, companiile noastre vor continua să aducă soluții de plată inovatoare pe piețele din România și din Europa și să fie un partener de încredere atât pentru companiile care ne-au acordat încrederea lor până acum, precum și pentru companii noi. Povestea noastră de succes continuă și suntem încântați să atingem noi frontiere, atât din punct de vedere geografic, cât şi inovativ. „, a declarat Utku Ogrendil, CEO SIBS Romania.

„Aceste companii împart acelaşi ADN. SIBS este o companie lider pe piaţa soluţiilor de plăți, ce îmbunătățește modalităţile de plată pentru peste 300 de milioane de utilizatori, pe mai mult de 10 piețe. În calitate de acționari ai companiilor vom continua – și vom intensifica – concentrarea pe furnizarea celor mai convenabile, sigure și inovatoare soluţii de plată pentru piaţa din România și vom căuta să creştem în continuare cooperarea cu personalul și partenerii existenți, pentru a consolida piața românească de plăți și, pe această bază, să impulsionăm tendința actuală către plata fără numerar. ” a declarat CEO SIBS Group Ms. Madalena Tomé.